SVE ŠTO TREBATE ZNATI O ALOA VERI

                                          ALOA VERA 

Aloe vera je jedna od najljekovitijih biljaka na našem planetu.
Aloe veru čovječanstvo koristi već iz davnina.
Ova biljka je bila poznata još prije 5000 godina u Indiji, gdje se koristila u ayurvedi i bila poznata pod imenom Ghrit Kumari (ta, koja hrani i donosi dugovječnost).
Aloe veru su koristile mnoge poznate osobe - Aristotel, Aleksandar Veliki, Kleopatra, kralj Solomon, Celsius, Dioskorid.
Kristofor Kolumbo je volio govoriti: "Postoje četiri biljke koje su neophodne za čovjeka: to su pšenica, grožđe, maslina i aloa. Prva hrani, druga pruža radost srcu, treća osigurava harmoniju, a četvrta čini čovjeka zdravim."

Ljekovita vrijednost Aloe vere mnogima još nije poznata. Iako se spominje već u zapisima antičkih liječnika, pa čak i u Bibliji, te u tekstovima većine utemeljitelja suvremene medicine, danas je primjena Aloe vere najpoznatija u kozmetici. Tek nakon što je suvremena znanost iz Aloe vere izdvojila mnoge sastojke, o njoj je konačno i javno progovorila proričući joj blistavu budućnost u 21. stoljeću. 

Što je to tako čudesno u jednoj biljci da je predmetom znanstvenog proučavanja i poštovanja već 4000 godina? 

MIT ILI STVARNOST

 Naziv Aloe vera ili Prava aloa zapisan je na najstarijim egipatskim papirusima. Ona je jedan od glavnih lijekova prvih poznatih liječnika - Plinija od Eldera i Diskuridesa, ali i Galena, oca suvremene medicine. O njoj postoje i mnoge priče. Od onih o egipatskim kraljicama Nefertiti i Kleopatri koje su se njome koristile zbog kozmetičkih svojstava. Aleksandra Velikog njegov je tadašnji učitelj Aristotel, nagovarao da prije ratnih pohoda najprije posjeti otok Sokotru u Indijskom oceanu i skupi dovoljne količine Aloe vere za snagu, ali i liječenje rana svojih vojnika. Aloe veru se na nekoliko mjesta spominje i u Bibliji, primjerice u molitvi svetog Ivana. 

Postoji oko 400 vrsta aloe. Sve su to sukulentne vrste koje rastu u aridnim (suhim) područjima diljem svijeta. Svaka vrsta korisna je na svoj način, međutim samo je jedna vrsta poznata već tisućljećima po svojim čarobnim ublažujućim svojstvima- Aloe barbadensis (Mill.).
Dokazi o postojanju ove biljke nalaze se na glinenim Sumerskim pločicama koje datiraju od oko 2200 godina prije Krista. Kozmetičke i medicinske prednosti Aloe bile su priznate još u vrijeme starih civilizacija od Egipta, Kine, Grčke, Rima, Indije i Arabije.

ALOE VERA: ČINJENICE I SKRIVENE TAJNE

 Aloe vera je polupustinjska kaktusolika biljka iz porodice ljiljana, od davnina cijenjena zbog kozmetičkih učinaka. Upravo zbog svojih umirujućih i ublažavajućih svojstava danas se ponajviše koristi kao osnovni djelatni sastojak mnogih proizvoda za zdravlje, ljepotu te njegu kože i kose. Utvrđeno je da. pruža olakšanje i okrepu te pomaže bržem zacjeljivanju rana i opeklina. Najučinkovitija je tek kada njezini sastojci počnu djelovati u samom tijelu. Na koji način to je još predmetom mnogi~ istraživanja. Pedeset milijuna dolara koje je američka vlada uložila u istraživanje Aloe vere potvrđuje njezinu vrijednost. Zato znanstvenici ističu kako ih ne bi čudilo da nam Aloe vera u budućnosti pruži novi vid zdravstvene skrbi. 

BILJKA KOJA NJEGUJE I LIJEČI 

Do prije nekoliko desetina godina u američkoj se i u europskoj farmaceutskoj literaturi spominjala biljka Aloe vera samo u obliku sušenih listova od kojih se dobivao smolasti pripravak tj. prah. To nije bilo zato što nisu poznavali vrijednost unutarnjeg biljnog mesa u lišću, koji je najvredniji dio biljke. Problem je bio u ‘tome ‘što biljno meso tj. gel vrlo brzo oksidira, pa zbog toga uvelike gubi svoja ljekovita svojstva, a svi pokušaji stabiliziranja gela završavali bi neuspješ- no. FLP je 1978. godine uspio prirodnim putem riješiti taj problem. Sve donedavno nije se poznavala metoda kojom bi se omogućilo konzerviranje biljnog mesa odnosno gela od aloe.

KAKO DJELUJE ALOE VERA GEL?

Potiče probavu, neutralizira povišenu želučanu kiselinu te na taj način smanjuje pečenje i bolove u želucu.
Regulira djelovanje gastrointestinalnih simbiotičnih bakterija, smanjuje gljivice, normalizira pH stolice, pomaže kod iritabilnog crijevnog sindroma, kolitisa, polipa u debelom crijevu, hemeroida,  proljeva i zatvorenosti.
Prodire kroz stijenku probavnog trakta, ispire štetne bakterije i čisti crijevne resice od naslaga.
Na taj način smanjuje upale i povećava apsorpciju hranjivih tvari.

JETRA I ŽUČ (aloe vera gel)

Poboljšava rad jetre, detoksicira je i regenerira.
Preporučuje se kao dodatna terapija kod bolesti žuči, ciroze jetre, akutnog i kroničnog hepatitisa te masne jetre.


ŠEĆERNA BOLEST (aloe vera gel)

Aloe Vera gel utjeća na rad gušteraće te ba taj način uravnotežuje razinu šećera u krvi, smanjuje oscilacije šećera (posebno važno kod bolesnika na terapijama inzulinom).

SRCE I KRVNE ŽILE (aloe vera gel )

Jača srčani mišić. Snižava razinu kolesterola u krvi i krvni tlak te smanjuje učestalost napada angine pektoris.

BOLESTI IMUNOLOŠKOG SUSTAVA (TUMORI, RAK, AIDS)

Aloe vera gel sadrži aktivne supstance koji pomažu u uništavanju tumora.
Potiče imunološki sustav. Kao dopunska terapija, smanjuje štetne nuspojave kemo i radio terapije.
Čisti sok aloe djeluje antitumorski i antikancerogeno jer sadrži sastojke koji sprečavaju priljev krvi u tumor, a time i sam rast tumora (alfa faktor, blokira dotok krvi u rastući tumor, acemanan…)

ALERGIJSKE BOLESTI, ASTMA

Ublažava simptome astme i alergija 
MOKRAĆNI PUTEVI I PROSTATA  (aloe vera gel) – Ublažava akutne i kronične upale, djeluje i na bakterije koje su otporne na antibiotike (npr. Escherichia Colli).

RESPIRATORNI ORGANI

Pomaže kod akutnih i kroničnih upala respiratornih organa (upala sinusa, ždrijela, glasnica, pluća itd.).

BOLOVI U ZGLOBOVIMA, REUMA, OSTEOARTRITIS, OSTEOPOROZA

Smanjuje upalu, crvenilo, bolove i oteklinu zglobova i mišića. Učinkovita je kod uganuća, nategnuća i upala tetiva, modrica…
Pomaže kod neuralgija, išijasa i glavobolje. U kombinaciji s organskim spojevima sumpora učinkovita je kod osteoporoze.
Više informacija o kombinaciji Aloe Vera gela i organskih sumpora kod problema sa osteoporozom i sličnim poteškoćama, pročitajte u članku: Forever Freedom – sloboda pokreta!

BOLESTI OČIJU  (aloe vera gel )

U obliku kapljica za oči uspješno se upotrebljava kod upale očne sluznice (konjunktivitis), mrene, trahoma, glaukoma, keratitisa (upale rožnice), herpes simplexa…

NJEGA KOŽE I KOŽNE BOLESTI

Izvanredno vlaži kožu jer prodire do najdubljeg dermalnog sloja, pomlađuje kožu jer povećava stvaranje fibroblasta 8 puta brže nego je to normalno te na taj način ubrzava cijeljenje rana.
Izvanredna je za suhu, osjetljivu i oštećenu kožu; ublažava i otklanja staračke pjege po rukama i tijelu.
Oralnom primjenom u obliku napitka i lokalnom u obliku krema djelotvorna je kod psorijaze te raznih upalnih procesa na koži.

KAKO PREPOZNATI KAKVOĆU PROIZVODA OD ALOE VERE?

Mnogo tvrtki u svijetu nudi razne proizvode od Aloe vere.
Međutim, većina tih proizvoda sadrži vodu kao glavni sastojak, a Aloe veru u minimalnim količinama, nedovoljnim za bilo kakav zdravstveni učinak.
Natpis “Aloe vera” na proizvodu uglavnom služi u marketinške svrhe, kako bi se poboljšala prodaja proizvoda.
Prilikom izbora kvalitetnog proizvoda i proizvođača obratite pozornost na sljedeće:
Imaju li proizvodi certifikat IASC (Međunarodni Aloe vera Znanstveni Savjet)?
JAMSTVO KVALITETE
 Proizvodi FLP imaju KOSHER certifikat kvalitete i ISLAM certifikat koji dozvoljava primjenu ovih proizvoda u islamskim zemljama. Najvažnija je ipak potvrda kvalitete Međunarodnog znanstvenog savjeta aloe (IASC), čiji znak nosi svaki proizvod kao jamstvo da je u njemu najkvalitetnija aloe na svijetu, te da se sastav i kvaliteta svakodnevno kontroliraju. Food and Drug Administration (FDA) odobrio je korištenje proizvoda u medicini, pri čemu treba znati da je američ- ki FDA jedan od najstrožih instituta za kontrolu namirnica i lijekova u svijetu. FLP je tvrtka koju priznaje i BUAV, a to znači da se prilikom razvoja i testiranja ne obavljaju pokusi na životinjama.
Certifikat garantira vjerodostojnost deklaracije proizvoda, čistoću, visoku koncentraciju te ekološki uzgoj i kvalitetnu preradu Aloe vere.
Kakve sve certifikate ima proizvod (Kosher, Islam, FDA, jesu li proizvodi testirani na životinjama)?
Gdje raste Aloe vera iz koje se dobiva gel?
Posjeduje li proizvođač vlastite plantaže Aloe vere?
Kakvim se postupkom stabilizira gel? – Da li na taj način se uništavaju hranjivi sastojci.
Upotrebljava li proizvođač suvremeni, patentirani postupak stabiliziranja gela?
Ako razmišljate o naručivanju Aloe vera gela, tada vam savjetujemo provjerenog proizvođaća: Forever Living Products
Forever Living Product je najveći svjetski proizvođać Aloe Vere koji proizvodi 92% svjetske proizvodnje aloe vere i ima zadovoljene sve kriterije kako se ne bi izgubila kvaliteta gela.
Njihovi napitci sadrže 98% čistog gela (srca same biljeke Aloe Vere) koji je stabiliziran sa prirodnim C vitaminom iz biljke papaje.


KOMPANIJA FOREVER LIVING

Forever Living Products (FLP) je tvrtka smještena u Arizoni (SAD), osnovana je 1978. godine. Predsjednik i generalni direktor je Rex Maughan. Nakon patentiranja proizvoda i izrađivanja plana rada, 13. svibnja 1978. godine održao je prvi sastanak kako bi upoznao suradnike s poslovnim mogućnostima svog projekta i krenuo u osvajanje tržišta. Tvrtka djeluje na području zdravstvene zaštite, njege, ljepote i zdrave ishrane. FLP danas djeluje u više od 170 zemalja diljem svijeta i najveći je uzgajivač, prerađivač i distributer Aloe vera. Plantaže za uzgajanje Aloe veru u SAD-u, Meksiku i na Karibima premašuju površinu od 250 tisuća hektara. Najveći prodavač Aloe vere u svijetu je upravo tvrtka FLP. Godišnja prodaja u cijelom svijetu nadmašuje iznos od dvije milijarde američkih dolara. FLP je osim proizvodnje i distribucije proizvoda na području zdravstvene zaštite, njegovanja ljepote i ishrane proširio svoj asortiman na pčelinje proizvode. FLP je vlasnik najvećeg pogona za proizvodnju prirodnih pčelarskih proizvoda iz pustinje Sonore u Arizoni. FLP je tvrtka u ekspanziji i njezino uspješno poslovanje temelji se na radu tisuće i tisuće samostalnih distributera u cijelom svijetu. Danas su se ostvarili snovi gospodina Rex Maughana, koje je počeo snivati 70-ih godina. Ostvarite i Vi svoje snove - sačuvajte svoje zdravlje koristeći FLP proizvode. FLP u Hrvatskoj djeluje i vrlo uspješno osvaja tržište što je i razumljivo s obzirom na kvalitetu i djelotvornost proizvoda.



Aloe vera - riznica nutrijenata dragocjenih za naše zdravlje


Što sadrži aloe vera? Što ju čini toliko moćnim iscjeliteljem?
List aloe vere sadrži preko 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka, uključujući vitamine, minerale, enzime, šećere, lignin, saponine, sterole, aminokiseline, salicilnu kiselinu itd.
Ni jedan drugi prirodni proizvod ne sadrži toliko sastojaka, blagotvornih za zdravlje.
Pročitajte o sastojcima aloe vere sa objašnjenjem toga, kako oni djeluju na naše zdravlje.

1. Aminokiseline
Aloe vera sadrži 19 od 20 poznatih aminokiselina, koje su potrebne našem organizmu.
Ljudsko tijelo može proizvesti samo 12 od 20 aminokiselina. Ostalih 8 tijelo ne može stvoriti  i potrebno ih je unositi sa hranom. One su poznate kao esencijalne aminokiseline.
Aloe vera sadrži 7 od 8 esencijalnih aminokiselina:
  •     Izoleucin
  •     Leucin
  •     Lizin
  •     Metionin
  •     Fenilalanin
  •     Treonin
  •     Valin

Aloe vera također sadrži 12 ne-esencijalnih aminokiselina:
  • Alanin
  • Arginin
  • Asparagin
  • Cistein
  • Glutaminsku kiselinu
  • Glicin
  • Histidin
  • Prolin
  • Serin
  • Tirozin
  • Glutamin
  • Asparaginsku kiselinu

Aminokiseline su važni elementi, koji sudjeluju u izgradnji proteina i mišićnog tkiva.
Nedostajuća aminokiselina na ovom popisu je Triptofan. Najnovija istraživanja aloe vere pokazuju, da ona sadrži čak i Triptofan. U bilo kojem slučaju, aloe vera je odličan izvor aminokiselina!

2. Antrakinoni
Aloe Vera sadrži 12 antrakinona:
  • Aloe Emodin
  • Aloetic Acid
  • Aloin
  • Antracin
  • Antranol
  • Barbaloin
  • Chrysophanic Acid
  • Emodin
  • Ethereal Oil
  •  Ester of Cinnamonic Acid
  •  Isobarbaloin
  • Resistannol

Ovih 12 antrakinona se nalaze samo u soku aloe vere. Pomažu funkcioniranju probavnog sustava, imaju analgetska, antibakterijska, antigljivična i antivirusna svojstva.
U visokim koncentracijama, antrakinoni mogu biti toksični, ali sok aloe vere sadrži idealnu količinu ovih spojeva.

3. Enzimi
Aloe Vera sadrži 8 enzima:
  • Aliiase
  • Alkaline Phosphatase
  • Amylase
  • Carboxypeptidase
  • Catalase
  • Cellulase
  • Lipase
  • Peroxidase

Enzimi pomažu u razgradnji šećera i masnoća iz hrane i zbog toga poboljšavaju probavu i apsorpciju hranjivih tvari.
Kod vanjske primjene enzimi smanjuju upalu i bol i ubrzavaju zacjeljivanje rana.

4. Hormoni
Aloe vera sadrži 2 hormona:
  • Auxin
  • Gibberellin
Auxin i Gibberellin pomažu zacjeljivanju rana, sprečavaju upale i infekcije.
Gibberellin djeluje kao hormon rasta, koji obnavlja stanice i stimulira njihov rast.

5. Lignini
Lignini su vlakna biljke, koja služe za povezivanje i potporu, te joj daju čvrstinu. Lignini u aloe veri prodiru duboko u kožu, da bi joj donijeli druge ljekovite sastojke aloe vere.

6. Salicilna kiselina
Aloe vera sadrži salicilnu kiselinu - prirodno sredstvo protiv bolova, koje također ima anti-upalna i anti-bakterijska svojstva.
Aspirin je ništa drugo nego salicilna kiselina u kemijskom obliku.  Aloe vera ima snagu aspirina, ali djeluje na blagi način i nema nepoželjnih posljedica za zdravlje.

7. Saponini
Saponini, koje sadrži aloe vera, imaju pročišćavajuće i antiseptičko djelovanje. Posjeduju anti-mikrobna svojstva i štite od bakterija, virusa i gljivica.
8. Steroli
Aloe vera sadrži 4 biljna sterola:
  • Cholesterol
  • Campesterol
  • Lupeol
  • Sitosterol
Steroli imaju anti-upalna svojstva. Lupeol također ima antiseptičko i analgetsko djelovanje.

9. Vitamini
Od trenutka začeća, naš organizam koristi vitamine. Oni su neophodni za normalno funkcioniranje stanica, tkiva i organa. Vitamine dobivamo iz hrane, sa rijetkim izuzetkom (poput vitamina K i biotina, koji se stvaraju u crijevima).
Aloe vera sadrži sljedeće vitamine:
  • Vitamin A (Beta-karoten)
  • Vitamin B1 (Tiamin)
  • Vitamin B2 (Riboflavin)
  • Vitamin B3 (Niacin)
  • Vitamin B5
  • Vitamin B6 (Pyridoksin)
  • Vitamin B12
  • Vitamin C
  • Vitamin E
  • Kolin
  • Folnu kiselinu

Vitamini A, C i E imaju antioksidacijska svojstva i neutraliziraju slobodne radikale. Skupina B vitamina i Kolin odgovorni su za rad metabolizma. Vitamin B12 je odgovoran za stvaranje crvenih krvnih stanica, dok folna kiselina je potrebna za pravilan razvoj stanica.

10. Minerali
Minerali su anorganske tvari od kojih je sačinjeno 4-5% ljudskog organizma.
Minerali su potrebni za očuvanje osjetljive ionske ravnoteže stanične tekućine, izgradnju koštanog tkiva i krvnih stanica, elektrokemijsku aktivnost u živčanim stanicama i regulaciju tonusa mišića.
U aloe veri pronađeni su mnogi minerali, nabrojimo samo 10 najvažnijih:
  • Kalcij
  • Krom
  • Bakar
  • Željezo
  • Magnezij
  • Mangan
  • Potassium
  • Fosfor
  • Natrij
  • Cink

11. Šećeri
Aloe vera sadrži 2 monosaharida, glukozu i fruktozu, koji imaju anti-upalno djelovanje.
Aloe je također bogati izvor polisaharida. Polisaharidi se nalaze u svakoj stanici našeg tijela. Međutim, naš organizam prestaje ih stvarati nakon desete godine života. Nakon toga u potpunosti ovisimo o vanjskim izvorima polisaharida.
Iz lišća aloe vere se dobiva poseban sastojak, koji se zove Acemannan.
Acemannan zaslužuje posebnu napomenu. Ovaj polisaharid ima antivirusna i imuno-stimulirajuća svojstva.
Acemannan igra važnu ulogu u organizmu, stimulirajući makrofage da stvaraju interferon i interleukin, koji zaustavljaju rast virusa.  
Makrofage duboko čiste organizam i uništavaju manje čestice toksičnih metala i tumora. Acemannan također podmazuje zglobove i štiti stijenke crijeva od "leaky gut" sindroma.

Osim ovih sastojaka u listu aloe vere postoje i drugi, još nepoznati znanosti spojevi. Tajne aloe vere tek čekaju da ih razotkrijemo.
Nisu bez razloga ovu biljku tokom stoljeća nazivali "čudesnom biljkom", "rajskim blagoslovom" i "eliksirom života".

Aloe vera je jedna od najljekovitijih biljaka na našem planetu.


KORISNA DJELOVANJA ALOE VERE NA NAŠ ORGANIZAM 

- prodire u najdublje slojeve tkiva 
- ubrzava zacjeljivanja rana, opeklina 
- regulira metabolizam 
- normalizira psihičke funkcije 
- čisti i jača krvne žile 
- regulira razinu šećera u krvi 
- pomlađuje i jača organizam 
- djeluje protiv bakterija, virusa, spora, gljivica 
- stimulira rađanje novih stanica 

Preporučuje se trudnicama i djeci




 Aloe vera pomaže pobijediti rak

Aloe Vera štiti i jača imunološki sustav, čisti organizam i pomaže mu da se brže oporavi od bolesti, zbog čega je nezamjenjiva pomoć oboljelim od karcinoma.
Znanstvenici se sve više slažu s time da je naš imunitet sposoban zaštititi nas od svih bolesti i da do pojave tumora može doći samo ako je rad imunološkog sustava narušen.
Sve dok je naš imunološki sustav jak mi ne obolijevamo, ali onog trenutka kada ovaj sustav zakaže, u tijelu se opasne stanice počinju razmnožavati velikom brzinom. 
Istraživanja su potvrdila da aloe vera jača imunitet, potpomaže smanjenju rasta tumora i zaustavlja širenje metastaza.
Kemoterapija uz aloe veru se lakše podnosi, jer ona ublažava njezino štetno djelovanje i detoksicira organizam.
Polisaharidi koje sadrži aloe vera, aktiviraju makrofage i sprečavaju vezivanje prokancerogenog benzopirena za hepatocite, smanjujući nastanak potencijalno kancerogene DNA.
Najvažnija funkcija Aloe vere je da aktivira sposobnost organizma za samoizlječenje.

Postoji preko 400 vrsta aloe, međutim samo je nekoliko vrsti ljekovito koje se koriste u medicinske svrhe (najpopularnije su Aloe barbadensis miller i Aloe arborescens). Gotovo da ne postoji zdravstveni problem na koji aloe vera ne utječe blagotvorno. Svoju ljekovitost aloe vera duguje svom nevjerojatnom sastavu. Ova biljka sadrži vitamine A, C i E koji su snažni antioksidansi. Odličan je izvor vitamina B12 i folne kiseline. U svom sastavu ima i enzime kao što su alkalin fosfataza, lipaza, celulaza i katalaza. Bogat je izvor kalcija, kroma, bakra, selena, magnezija, kalija, kalcija i cinka od kojih su mnogi nužni za ispravno funkcioniranje metabolizma. Aloe vera pomaže pri gotovo svim bolestima svijeta ali mnogima je pomogla da se riješe smrtonosnog tumora, raka. 


FOREVER LIVING PROIZVODI - ČETIRI NAPITKA OD ALOE GELA





Aloe vera GEL  

količina: 1000 ml 
Temeljni proizvod FLP-a, koji u izvornom stanju nudi sok čudesne Aloe Barbadensis Miller. 
Aloe vera već stoljećima pomaže očuvanju zdravlja, prevenciji zdravstvenih teškoća i njihovom ublažavanju. 
Protuotrovna je, svojim prirodnim hranjivim tvarima popravlja nedostatke u organizmu, regulira imunološki sustav, normalizira proces probave, pomaže u ponovnom uspostavljanju narušenog stanja u procesu izmjene tvari u organizmu. 
Najvažnija funkcija Aloe vere je da aktivira sposobnost organizma za samoizlječenje. 
Upotreba: 
• jača otpornost organizma i time sprječava nastanak bolesti, posebno bolesti imunološkog sustava 
• oslobađa tijelo od toksina, otrova, alkohola, narkotika, slobodnih radikala 
• djeluje protiv upala u organizmu kao što su: bronhitis, upala pluća, astma, upala porebrice, smiruje     kašalj, upale gastrointestinalnog trakta (pečenje u trhušnoj šupljini, poremećaj probave, čir želuca i   dvanaesterca, dijareja, hemoroidi...) upale urinarnog trakta (kamenac u bubregu, upala mokraćnih   kanala i mjehura) 
• uništava viruse, bakterije, gljivice (osobito kod Candida albicans) i ličinke 
• ima svojstvo da steže površinu sluzokože i povrijeđene kože 
• umanjuje bolove, popravlja stanje psihe 
• regulira stolicu, smanjuje razinu šećera u krvi 
• smanjuje razinu šećera u krvi. 



ALOE BERRY NECTAR 
 količina: 1000 ml 
Ovaj napitak od Aloe vrlo je dobrog okusa i sadrži sve hranjive tvari svojstvene Aloe vera gelu, a poboljšan je dodatkom brusnice i jabuke. 
Brusnica je bogata C vitaminom, ujedno vrlo korisna za čišćenje mokraćnih puteva. Jabučni sok sadrži C i A vitamin i kalij. 
Posebno se preporučuje osobama koje imaju poteškoća s mokrenjem, bolesnima od gripe, kao i za sve fizički slabije osobe. Djeca ga vole piti. 
Upotreba: Upotrebljava se kod alergija i astme, bolesti mokraćnih putova, anemija i malokrvnosti, bolesti bubrega i prostate, ginekoloških bolesti, kemoterapija i zračenja, epilepsije, oporavka nakon teških bolesti...



FOREVER FREEDOM 
količina: 1000 ml 
Ovo je proizvod koji održava zdravlje i pokretljivost naših zglobova, otklanja bol i smanjuje upalu zglobova nastalu kao posljedicu oboljenja, sportskih ozljeda i starenja. Ljekovito djeluje na kosti i zglobove, ali i na sve ostalo kao i Aloe vera gel. 
Nova je formula koja je nastala kao rezultat rada tima najboljih FLP-u stručnjaka za dijetetske proizvode. Stvorili su napitak bogat stabiliziranim Aloe vera gelom, Glukosamine sulfatom, Chondroitin sulfatom te Methyl sulfonyl methanom, prirodnim sastojcima koji pomažu da naše kosti i zglobovi ostanu zdravi, u dobroj funkciji i pokretni. 
Forever Freedom sadrži najvažnije sastojke potrebne za zdravlje zglobova: - 89% Aloe Vera gela - Glukosamine Sulfat i Chondroitin sulfat tvari su koje se u prirodi nalaze u sustavu zglobova. Starenjem ih gubimo, slabi njihova funkcija i dolazi do pojave artritisa i srodnih bolesti. - Methyl sulfonyl methane prirodan je izvor organskog sumpora i ima protuupalno djelovanje, spriječava bolesti mišića i umanjuje pojavu nastanka grčeva te hrani hrskavicu - Chondroitin nalazi se u samoj hrskavičnoj tekućini, pospješuje podmazivanje zglobova i u njima smanjuje trenje.




ALOE BITS N' PEACHES 
količina: 1000 ml 
U ljekovitom djelovanju nema razlike od Gela i Berry nectara. Razlika je samo u okusu. Hranjivi komadići Aloe vere sjedinjeni su okusom na suncu dozrelih bresaka. Aloe vitaminskom koktelu dodan je karotenoid, koji je nužan za održavanje imunološkog sustava.

Preporučuje se dijeci zbog blagog okusa.





PROIZVODE MOŽETE NARUČITI ONLINE:

Nakon registracije ostvarujete 15% popust na sve proizvode zauvijek 
Dostava u roku 48h
Mogućnost plaćanja na rate ili pouzećem
Moguć povrat proizvoda u roku od 30 dana


Za više informacija:

LEBINEC DAMIR

+385/994124493

dlebinec@yahoo.com

https://www.facebook.com/aloa.centar/









Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

EKCEM,DERMATITIS,SVRBEŽ KOŽE

MIGRENA